INFORMACIJA ZA JAVNOST 22.08.2017. GODINE

KRIMINALITET

 

U protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 4 krivična djela, a radi se o 2 teške krađe i 2 krađe.  

 

Dana 21.08.2017.godine oko 09,05 sati u PS Donji Vakuf prijavljena je krađa registarskih oznaka NBZ 994 koje su se nalazile na putničkom motornom vozilu marke BMW, vlasništvo G.B. iz R. Srbije, a koje je bilo parkirano ispred hotela Vrbas, općina Donji Vakuf. Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici PS Donji Vakuf poduzeli su mjere i radnje iz svoje nedležnosti u cilju pronalaska navedenih registarskih oznaka Tom prilikom su došli do operativnih saznanja da je izvršilac navedenog krivičnog djela K.K. rođen 1969. godine iz Sarajeva, kod kojeg su pronađene i oduzete predmetne registarske oznake. Nakon kriminalističke obrade isti je priznao izvršenje djela i protiv njega slijede zakonom propisane mjere i radnje.  O svemu upoznat nadležni kantonalni tužilac.

 

Policijski službenici PS Donji Vakuf naknadno su rasvjetlili krivično djelo teška krađa (provala u stan) počinjeno dana 04.07.2017.godine na štetu P-Š.D. iz Donjeg Vakufa. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja je izvršilac navedenog krivičnog djela A.S. rođen 1975. godine i V.I. rođen 1987. godine iz Banja Luke.  Protiv imenovanih slijede zakonom predviđene mjere i radnje. O svemu je upoznat nadležni tužilac.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 03 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA    

 

Dogodile su se 2 saobraćajne nesreće u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 99 prekršajna naloga, dok su mobilnim radarom evidentirano ukupno 83 slučaja prekoračenja dozvoljene brzine. Iz saobraćaja  su isključena 3 vozača i 1 vozilo.

 

 

 

URED KOMESARA