informacija o stanju sigurnosti 21.08.2017.godine

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 8 krivičnih djela, a radi se o 3 teške krađe, 1 krivotvorenje javnih isprava, 1 ugrožavanje sigurnosti, 1 nanošenje tjelesnih povreda, 1 oštećenje tuđe stvari i 1 krivično djelo iz oblasti krivolovstva.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 20 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Dogodilo se 39 saobraćajnih nesreća u kojima je 1 osoba zadobila teške  a 9 osoba je zadobilo lakše tjelesne povrede.

 

Dana 20.08.2017.godine oko 21,35 sati na magistralnom putu M – 5, u ulici 1. Mart, općina Busovača dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali:

 

1.     S.F. iz Zenice koji je upravljao motornim vozilom marke „VW kombi“, registarskih oznaka E85 T 327 i

 

2.     N.K. iz Fojnice, koji je upravljao motornim vozilom marke „Fiat Punto“, registarskih oznaka  M52 T 025, koji je tom zadobio lakše tjelesne povrede, dok je suvozač N.S. rođena 1969.godine zadobila teže tjelesne povrede.

 

U navedenoj nezgodi lakše tjelesne ozljede zadobila su i 4 putnika u vozilu "VW kombi".

 

Tokom proteklog vikenda od višestrukih povratnika u vršenju prekršaja oduzeta su ukupno 4 vozila a protiv istih se poduzimaju i druge zakonom propisane mjere i radnje.

 

Po različitim osnovama, a najčešće zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, iz saobraćaja  je isključeno 22 vozača. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u iznosu preko 1,5 promila, slobode je lišeno i zadržano u policijskim stanicama do otrežnjenja 10 osoba.

 

Iz saobraćaja je isključeno i 6 vozila, a zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 353 prekršajnih naloga, dok je mobilnim radarom evidentirano ukupno 242 slučaja prekoračenja dozvoljene brzine.

 

 

                                                                                URED KOMESARA