INFORMACIJA ZA JAVNOST 17.08.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

U protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu krađa.

 

NAKNADNO RASVJETLJENO DJELO

 

Policijski službenici PS Vitez naknadno su rasvjetlili krivično djelo oštećenje tuđe stvari počinjeno na štetu M.F. iz Viteza,  koje se dogodilo 30.07.2017.godine na praking prostoru vodenog parka „ Ribica“. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja je izvršilac navedenog krivičnog djela S.H. rođen 1982.godine iz Travnika. Protiv imenovanog slijede zakonom predviđene mjere i radnje. O svemu je upoznat nadležni tužilac.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

 

Dogodilo se 16 saobraćajnih nesreća u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

 

Dana 16.08.2017.godine službenici PS Donji Vakuf zaustavili su i kontrolisali vozilo marke Golf II, bez registarskih oznaka, gdje je ustanovljeno da navedeno vozilo nije registrovano, a prilikom kontrole vozača,  I.K. rođen 1994. godine iz Donjeg Vakufa, ustanovljeno je da isti upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom. Izvršenom provjerom u bazi ROF-a konstantovano je da je navedeno lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja te da ima duga neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 780 KM. Navedeno vozilo je privremeno oduzeto a protiv imenovanog je podnešena prekršajna prijava.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 102 prekršajna naloga, dok su mobilnim radarom evidentirano ukupno 58 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine. Iz saobraćaja  su isključena 4 vozača i 2 vozila.

 

 

URED KOMESARA