INFORMACIJA ZA JAVNOST 15.08.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

U protekla 24 sata   na području Srednjobosanskog kantona  prijavljena su 3 krivična djela, a radi se o 1 teškoj krađi, 1 krađi i 1 posjedovanju i omogućavanju uživanja opojnih droga.

 

 

Dana 14.08.2017. godine oko 13,30 sati u ulici Vlašička, općina Travnik pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK , postupajući po planu pojačanih mjera i radnji u cilju suzbijanja zloupotrebe opojnih droga,  izvršili su pregled i kontrolu lica K.S. rođen 1980.godine iz Travnika kod kojeg su tom prilikom pronašli određenu količinu zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. 

 

Navedeno lice je lišeno slobode i nad njim je provedena kriminalistička obrada. Nakon svih provedenih radnji dokumentovanja navedenog krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu biće dostavljen izvještaj.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodilo se 14 saobraćajnih nesreća u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne  povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 144 prekršajna naloga, dok je mobilnim radarom evidentiran ukupno 161 slučaj prekoračenja dozvoljene brzine. Iz saobraćaja  je isključeno  8 vozača i 2 vozila.

 

 

            URED KOMESARA