INFORMACIJA ZA JAVNOST 04.08.2017.GODINE

KRIMINALITET

 

U protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela , a radi se o  1 nasilju u porodici i 1 oštećenju tuđe stvari .

 

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici OKP PS Bugojno rasvjetlili su dva krivična djela, a radi se o krivičnim djelima krađe i teške krađe.

 

 Dana 27./28.01.2017.godine nepoznata osoba je otuđila mobilni telefon marke Samsung Galaxy 17 na štetu M.I. Nakon sprovedenih istražnih radnji došlo se do saznanja da je izvršilac navedenog krivičnog djela D.B. rođen 1995.godine iz Novog Travnik. Protiv imenovanog  Kantonalnom tužilaštvu Travnik biće podnesen izvještaj.

 

Dana 21.06.2017.godine na lokalitetu Oboračka rijeka , općina Bugojno nepoznata osoba je izvršila krađu lanaca sa pogonskih točkova radne mašine, dva akumulatora, set ključeva i drugog alata koje je vlasništvo preduzeća d.o.o. Velići. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je izvršilac krivičnog djela teške krađe A.A. rođen 1987.godine iz Travnika. Protiv izvršioca navedenog krivičnog djela Kantonalnom tužilaštvu Travnik biće podnesen izvještaj.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

 

Dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručen je ukupno 141 prekršajni nalog, dok je mobilnim radarom evidentirano ukupno 38 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine. Iz saobraćaja je isključen 1 vozač i 5 vozila.

 

 

URED KOMESARA