INFORMACIJA ZA JAVNOST 03.08.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

U protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 02.08.2017.godine oko 21,00 sati policijski službenici Sektora krim policije MUP-a SBK/KSB Travnik, postupajući po planu pojačnih mjera i radnji u cilju suzbijanja zloupotrebe opojnih droga, u mjestu Čizma , općina Kiseljak izvršili su kontrolu vozila marke Ford Focus, registarskih oznaka E49-T-116 i osoba koje su se nalazile u vozilu a radi se o M.R. rođen 1988.godine  i S.M.rođen 1988. Tom prilikom, kod istih je pronađena određena količina opojne droge Cannabis. Nad navedenim osobama je izvršena kriminalistička obrada, a Kantonalnom tužilaštvu Travnik biće podnesen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

 

Dana 02.08.2017.godine u 20,10 sati u PS Bugojno zaprimljena je prijava da je oko 07,00 sati istog dana u vještačko jezero Zanasovići, općina Bugojno, pod nepoznatim okolnostima, došlo do slijetanja putničkog motornog vozila marke Alfa Romeo, u kojem se nalazilo lice A.Ć. rođen 1987.godine iz Bugojna. Odmah po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta izašli su policijski službenici  PS Bugojno i inspektori kriminalističke policije PU Bugojno, koji rade na prikupljanju informacija o navedenom događaju te poduzimaju i druge  zakonom predviđene mjere i radnje, o čemu je odmah obaviješten dežurni kantonalni tužilac.

 

U jutarnjim satima na lice mjesta je upućena uviđajna ekipa iz Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB Travnik, pripadnici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK/KSB, kao i ronilački tim iz MUP-a ZDK u cilju pronalaska predmetnog vozila i eventualno nastradalog lica, kao i poduzimanja drugih aktivnosti u vezi navedenog događaja. Navedene aktivnosti se poduzimaju uz koordinaciju sa nadležnim kantonalnim tužiocem.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 10 slučajeva narušavanja javnog reda i mira

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

 

Dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 190 prekršajnih naloga, dok je mobilnim radarom evidentirano ukupno 19 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine. Iz saobraćaja su isključena 4 vozača i 2 vozila.

 

POŽAR

 

Dana 03.08.2017.godine oko 04,05 sati u PS Vitez je zaprimljena prijava da je u  mjestu Kruščica, općina Vitez, pored lokalnog puta izbio požar na vozilu marke Audi 6, švicarskih registarskih oznaka GR- 471303. Na lice mjesta je upućena vatrogasna ekipa koja je požar uspješno lokalizovala. Uviđaj su obavili istražitelji PS Vitez koji poduzimaju aktivnosti na utvrđivanju činjenica i okolnosti pod kojima je došlo do navedenog požara.

 

 

URED KOMESARA