INFORMACIJA ZA JAVNOST 18.07.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona  prijavljena su 2 krivična djela, a radi se o 1 krađi i 1 nedozvoljenoj proizvodnji i stavljanju u promet opojnih droga.

 

Dana 17.07.2017.godine oko 22,00 sata službenici SKP MUP-a SBK/KSB, postupajući po planu pojačanih mjera na suzbijanju narkomanije, u mjestu Rastovci, općina Novi Travnik kod osobe E.B.rođen 1998.godine  pronašli određenu količinu zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu kanabis. Nad istim je izvršena kriminalistička obrada, a izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biće podnesen Kantonalnom tužilaštvu Travnik.

 

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

- Policijski službenici PS Donji Vakuf naknadno su rasvjetlili krivičino djelo nasilničkog ponašanja. Dana 08.07.2017.godine u 18,45 sati dežurni u PS Donji Vakuf je zaprimio prijavu od strane J.S. rođena 1990.godine da je od strane N.N vozača fizički napadnut J.A.,njen suprug.Naime, dok su se vozilom kretali u pravcu Jajca ispred njih se kretalo vozilo kombi, koje je na izlazu iz Donjeg Vakufa izvršilo skretanje udesno bez da je o tome obavijestio druge učesnike u saobraćaju. J.A. je zvukom sirene i gestikulacijom rukom vozaču pokazao da je bio dužan dati desni pokazivač smjera te produžio dalje u pravcu kretanja, a za njim se odmah uključio i vozač kombija. U mjestu Barice, J.A. je zaustavio vozilo, a vozač kombija je svojim vozilom onemogućio dalje kretanje vozila J.A., te izašao iz vozila i fizički nasrnuo na njega nanijevši mu lakše tjelesne povrede. Operativnim radom na terenu službenici PS Donji Vakuf su došli do saznanja da je izvršilac navedenog krivičnog djela S.P.rođen 1993.godine iz Donjeg Vakufa. Nakon kompletiranja predmeta, Kantonalnom tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj.

 

- U Kiseljaku je rasvjetljeno krivično djelo krađe. Dana 14.07.2017.godine U PS Kiseljka, obratila se radnica prodavnice DM-a i prijavila krađu mirisa od strane nepoznate ženske osobe. U razgovoru sa prijaviteljicom, utvrđeno je da je ista osoba izvršila krađu mirisa i 11.07.2017.godine. Operativnim radom na terenu, došlo se do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela može dovesti D.P. rođena 1996.godine iz Kiseljaka. Nakon kriminalističke obrade nad njom, ista je u potpunosti priznala izvršenje navedenih krivičnih djela. Protiv osumnjičene  će biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 117 prekršajna naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 38 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja je  isključen 1 vozač i 2 vozila.

 

 

URED KOMESARA