INFORMACIJA ZA JAVNOST 30.06.2017.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona nije bilo prijavljenih krivična djela.

 

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Službenici Policijske stanice Gornji Vakuf - Uskoplje rasvijetlili su krivično djelo „Krađa“ izvršeno dana 22.05.2017. godine na štetu H.A. iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja kojom prilikom je otuđen jedan mobilni telefon marke HUAWEI Y 6. Za izvršenje navedenog djela osumnjičen je T.S. također iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja, protiv kojeg su poduzete zakonom predviđene mjere i radnje

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

                                                    

Dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 94 prekršajna naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 97 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine, iz saobraćaja su isključena 2 vozila i 2 vozača.

 

POŽARI

 

Dana 29.06.2017.godine, oko 12,45 sati, prijavljeno je Policijskoj stanici Travnik, da je u mjestu Turbe, općina Travnik došlo do požara na jednoj hali u tvornici namještaja „Stoličara“.

 

Na lice mjesta je upućena patrola policijske ispostave Turbe koja je vršila osiguranje, kao i pripadnici vatrogasnih društava Travnik, Vitez i Novi Travnik koji su lokalizirali požar. Uviđaj je izvršen od strane inspektora Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanskog kantona.

 

                                                                                                                                                        URED KOMESARA