INFORMACIJA ZA JAVNOST 20.06.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona  prijavljena su 2 krivična djela, u oba slučaja se radi o krađama.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentiran je  1 slučaj  narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodilo se 6 saobraćajnih nezgoda, u kojima su 2 osobe teže i 2 osobe lakše povrijeđene.

 

Dana 19.06.2017.godine oko 06,40 sati na magistralnom putu M5 u mjestu Nova Bila, općina Travnik dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

 

-        motorno vozilo marke „Škoda Oktavia“, registarskih oznaka PG TF 326 kojim je upravljao P.Đ. rođen 1997. godine iz Crne Gore, na mjestu suvozača nalazila se J.M. iz Banja Luke koja je zadobila teške tjelesne povrede i

 

-        motorno vozilo marke „Fiat Punto“ registarskih oznaka E59 A 168 kojim je upravljao D.K. rođen 1957. godine, koji je zadobio lakše tjelesne povrede, na mjestu suvozača nalazila se A.K. rođena 1983. godine koja je zadobila teže tjelesne povrede.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta saobraćajne nezgode izvršili su službenici OKP PU Travnik.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 106 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 160 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja su isključena 2 vozila i 1 vozač. Zbog bespravnog prevoza drvnih sortimenata u policijskoj stanici stanici Gornji Vakuf – Uskoplje izvršeno je privremeno oduzimanje jednog teretnog motornog vozila.

 

URED KOMESARA