INFORMACIJA ZA JAVNOST 19.06.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona  prijavljena su 4 krivična djela.

 

Dana 17.06.2017. godine oko 01,35 sati u PS Vitez prijavljena je pucnjava na području Bile te da je jedno lice zadobilo povrede. Na lice mjesta je upućena patrola koja je pronašla E.Z.,rođen  1982 godine iz Travnika, koji je imao povrede u predjelu desne potkoljenice, nastale od vatrenog oružja. Prema izjavi povrijeđenog, do ranjavanja je došlo kada se vozilom kretao u neposrednoj blizini farme koja je u vlasništvu A.F.u mjestu Zabilje,općina Vitez. Od lica A.F. je oduzeto oružje te je isti lišen slobode. Uviđajne radnje na licu mjesta su izvršili službenici OKP PU Travnik.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 11 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodile su se 22 saobraćajne nezgode, u kojima je 1 osoba teže i 2 osobe lakše povrijeđene.

 

Dana 18.06.2017.godine oko 17,45 sati na magistralnom putu M5 u mjestu Donje Putićevo, općina Travnik dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali D.H. rođen 1984.godine iz Travnika sa motornim vozilom marke „ Fiat Punto“, registarskih oznaka J85-K-902 i Č.B. rođen 1985.godine iz Travnika sa vozilom marke „ Nissan Terrano“, registarskih oznaka E40-K-315. Prilikom ove saobraćajne nezgode teže tjelesne povrede zadobila je S.D. dok su lica A.D. i H.D. zadobili lakše tjelesne povrede.

 

Tokom vikenda je po različitim osnovama, a najčešće zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, iz saobraćaja isključeno 16 vozača. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u iznosu preko 1,5 promila, slobode su lišene i zadržane u policijskoj stanici do otrežnjenja 5 osoba.

 

Iz saobraćaja je isključeno i 9 vozila, a zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 337 prekršajnih naloga, dok je mobilnim radarom evidentirano ukupno 390 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

 

Prilikom kontrole vozila od osoba koje su višestruki povratnici u vršenju saobraćajnih prekršaja oduzeta su četiri vozila. Tri vozila su oduzeta u Kiseljaku, a radi se slijedećim vozilima: vozilo marke Golf 2, čiji je vozač imao iznos neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 540 KM, vozilo Ford Fiesta čiji je vozač imao iznos neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 2130 KM i vozilo marke Mercedes čiji je vozač imao iznos neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 1390 KM. U Travniku je oduzeto vozilo marke Mercedes čiji je vozač imao iznos neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 1212 KM.

 

 

URED KOMESARA