INFORMACIJA ZA JAVNOST 15.06.2017.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela, a radi se o 1 krađi i 1 neovlaštenom držanju oružja i eksplozivnih sredstava.

 

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Službenici Policijske stanice Bugojno rasvijetlili su krivično djelo „Krađa“ izvršeno dana 01.06.2016. godine na štetu M.F. iz Bugojna kojem je otuđena auto prikolica registarskih oznaka A16 T 747. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da se u vezu sa izvršenjem  navedenog krivičnog djela mogu dovesti A.G rođen 1998. godine iz Tomislavgrada i S.N. rođen 1991. godine iz Bugojna protiv kojih je Kantonalnom tužilaštvu dostavljen izvještaj.

 

Službenici Policijske stanice Gornji Vakuf/Uskoplje rasvijetlili su 2 krivična djela, i to:

 

Krivično djelo teške krađe izvršeno u januaru 2015.godine provalom u garažu iz koje je otuđen električni aparat za zavarivanje, električna bušilica, te razni alati, na štetu E.P. iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Izvršioci navedenog krivičnog djela su I.D. rođen 1990.godine, M.A. rođen 1996.godine i P.E. rođen 1991.godine, svi iz Gornjeg Vakufa. Protiv imenovani su poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Krivično djelo krađe izvršeno u martu 2017.godine, kada je nepoznata osoba provalila u garažu, vlasništvo E.P. iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, i tom prilikom otuđila agregat, dva akumulatora i stolnu bušilicu. Nakon provedene kriminalističke obrade nad licem I.Z.K. rođen 1993.godine iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, isti je priznao izvršenje navedenog krivičnog djela. Protiv imenovanog, nadležnom tužilaštvu, će biti podnesen izvještaj.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

 

Dogodilo se 9 saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 119 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirana su ukupno 142 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja su isključena 4 vozača. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u iznosu preko 1,5 promil, slobode je lišena i zadržana u policijskoj stanici do otrežnjenja 1 osoba.

 

URED KOMESARA