INFORMACIJA ZA JAVNOST 14.06.2017.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo, a radi se o krivotvorenju isprave.

 

NAKNADNO RASVJETLJENO KRIVIČNO DJELO

 

Službenici Policijske stanice Kiseljak rasvjetlili su krivično djelo „Oštećenje tuđe stvari“ izvršeno dana 18.11.2016. godine zapaljenjem neregistrovanog motornog vozila marke „Mercedes“, vlasništvo E.D. iz Kiseljaka i pokušajem zapaljenja motornog vozila marke „Mercedes“, registarskih oznaka J40 A 688, vlasništvo N.D. iz Kiseljaka. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da se u vezu sa izvršenjem  navedenog krivičnog djela mogu dovesti H.P. i E.P. , obojica iz Kiseljaka. Kantonalnom tužilaštvu, protiv imenovanih, će biti dostavljen izvještaj.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 6 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

 

Dogodilo se 8 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba smrtno stradala.

 

Dana 13.06.2017. oko 18,15 sati na magistralnom putu Donji Vakuf – Jajce, u mjestu Torlakovac – Muratovača, općina Donji Vakuf dogodila se teška saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

 

1.Autobus marke Grafstift, registarskih oznaka M14-J-988, kojim je upravljao E.D. rođen 1982.godine iz Donjeg Vakufa i

2. Motocikl Harley- Davidson, registarskih oznaka RO-01, kojim je upravljao B.A.B. rođen 1963.godine, državljanin Njemačke, koji je tom prilikom smrtno stradao.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta su izvršili službenici OKP-a PU Jajce.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 77 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 199 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja su isključena 2 vozača i 3 vozila. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u iznosu preko 1,5 promil, slobode je lišena i zadržana u policijskoj stanici do otrežnjenja 1 osoba.

 

URED KOMESARA