INFORMACIJA ZA JAVNOST 12.06.2017.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona  prijavljeno je 8 krivičnih djela. Radi se o sljedećim djelima: 4 teške krađe, 1 krađi, 1 prevari, 1 posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i 1 neovlašteno držanje oružja i eksplozivnih sredstava.

 

Dana 11.06.2017. godine oko 03,25 sati u PS Vitez prijavljena je teška krađa vozila marke „Passat“, registarskih oznaka M41-O-503 u mjestu Vrhovine, općina Vitez. Nakon što je izvršen uviđaj i preduzete druge istražne radnje, kao i pretraga terena, vozilo je pronađeno istog dana oko 09,00 sati, u mjestu Stranjani, općina Zenica. Poduzimaju se mjere i radnje na otkrivanju izvršioca ovog krivičnog djela.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je  7 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodile su se 33 saobraćajne nezgode, u kojima je 1 osoba teže i 1 osoba lakše povrijeđena.

 

Tokom vikenda je po različitim osnovama, a najčešće zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, iz saobraćaja isključeno 20 vozača. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u iznosu preko 1,5 promila, slobode su lišene i zadržane u policijskoj stanici do otrežnjenja 2 osobe.

 

Iz saobraćaja je isključeno i 10 vozila, a zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 329 prekršajnih naloga, dok je mobilnim radarom evidentirano ukupno 299 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

 

Prilikom kontrole vozila od osoba koje su višestruki povratnici u vršenju saobraćajnih prekršaja oduzeta su dva vozila. Radi se o vozilu marke Golf 2, oduzeto u Fojnici, čiji je vozač imao iznos neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 2260 KM, te teretno vozilo marke Fiat, oduzeto u Travniku čiji je vozač vozilo koristio za prevoz ukradenih drvnih sortimenata, a ima iznos od 4440 KM neplaćenih kazni.

 

    URED KOMESARA