INFORMACIJA ZA JAVNOST 09.06.2017.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona  prijavljena su 3 krivična djela, od kojih izdvajamo:

 

Dana 08.06.2017.godine oko 18,15 sati, inspektori SKP MUP-a SBK su postupajući po planu MUP-a SBK „Suzbijanje narkomanije“, u ulici Josipa Bana Jelačića u Kiseljaku izvršili pretres prostorija stana u kojem se nalazio D.M. rođen 1962.godine.

 

Tom prilikom su pronašli određenu količinu opojne droge, kao i predmete koji se mogu povezati sa neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojne droge. D.M. je lišen slobode, priveden i zadržan u PS Kiseljak.

 

Protiv navedenog su poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

 

 NAKNADNO RASVJETLJENO KRIVIČNO DJELO

 

Službenici OKP Jajce su naknadno rasvjetlili krivično djelo „Zagađivanje stočne hrane ili vode za napajanje stoke“, izvršeno 09.04.2017.godine na štetu Sportskog ribolovnog društva - Donji Vakuf. Izvršilac navedenog krivičnog djela je N.B.rođen 1970 godine iz Donjeg Vakufa. Protiv imenovanog su poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentiran je 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA       

          

Dogodilo se 8 saobraćajnih nezgoda, u kojima su 2 osobe lakše povrijeđene.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručen je ukupno 91 prekršajni nalog, a mobilnim radarima evidentirana su ukupno 62 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja je isključen 1 vozač i 1 vozilo.

 

OSTALI DOGAĐAJI

 

Dana 08.06.2017.godine u vremenu od 09 do 14 sati policijski službenici PS Gornji Vakuf/Uskoplje u saradnji sa službenicima Jednice za podršku MUP-a SBK, mještanima mjesta Voljevac, pripadnicima CZ Gornji Vakuf/Uskoplje i pripadnicima Gorske službe spašavanja su vršili pretres na više lokacija na području općine Gornji Vakuf/Uskoplje, povodom nestanka S.Š.rođen 1984.godine iz Gornjeg Vakufa.

 

Oko 23,30 sati u naselju Pidriš, općina Gornji Vakuf/Uskoplje, u vikendici je pronađen nestali S.Š. u lošem psihičkom i fizičkom stanju. Nakon pronalaska navedeni je prevezen u Dom zdravlja Gornji Vakuf/Uskoplje gdje mu je ukazana prva pomoć, a potom je prevezen u Kantonalnu bolnicu Travnik.

 

 URED KOMESARA