INFORMACIJA ZA JAVNOST 06.06.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona  nije bilo prijavljenih  krivičnih djela.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

 

Dogodilo se 8 saobraćajnih nezgoda, u kojima su 3 osobe teže, a 1 osoba lakše povrijeđena.

 

Dana 05.05.2017. godine oko 16,30 sati u mjestu Han Bila, općina Travnik, dogidila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao M.F. rođen 1964. godine iz Travnika upravljajući motornim vozilom marke „VW-Golf II“, registarskih oznaka T65-J-703 i biciklista N.S. rođen 1952.godine iz Travnika, koji je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede.

 

Istog dana oko 23,20 sati na magistralnom putu M-5 u mjestu Šantići, općina Vitez dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali E.P. rođena 1994.godine iz Sarajeva sa motornim vozilom marke „VW-Golf II“, registarskih oznaka M07-A-411 i M.V. rođena 1979.godine iz Viteza sa vozilom marke „Mercedes“, registarskih oznaka  K36-E-935. Prilikom ove saobraćajne nezgode teže tjelesne povrede zadobila je vozačica vozila Golf i njen suvozač S.B., dok je vozačica vozila Mercedes zadobila lakše tjelesne povrede.

 

U oba slučaja uviđaj na mjestu saobraćajne nezgode izvršili su službenici kriminalističke policije PU Travnik, koji će nastaviti sa preduzimanjem i drugih istražnih radnji,  kako bi se utvrdile sve okolnosti i uzroci saobraćajnih nezgoda, te protiv odgovornih preduzeli Zakonom propisane mjere.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 86 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirana su ukupno 24 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja su isključena 2 vozača.

 

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u iznosu preko 1,5 promila, slobode je lišena i zadržana u policijskoj stanici Novi Travnik do otrežnjenja 1 osoba, a u Travniku je oduzeto vozilo Renault, od osobe za koju je ustanovljeno da je višestruki povratnik u vršenju saobraćajnih prekršaja, te da ima iznos od 2130 KM neplaćenih novčanih kazni.

 

Iz saobraćaja su isključena i 4 vozila, a zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 316 prekršajnih naloga, dok je mobilnim radarom evidentirano ukupno 155 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

 

            URED KOMESARA