INFORMACIJA ZA JAVNOST 02.06.2017.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona  prijavljeno je 1 krivično djelo.

 

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Službenici policije PS Jajce su naknadno rasvijetlili krivično djelo teške krađe izvršeno 26.05.2017.godine na štetu S.K. iz Jajca. Osumnjičeni za izvršenje navedenog krivičnog djela su: K.J. rođena 1966. iz R.Srbije, S.R. rođena 1985.godine iz Banja Luke i L.J. rođena 1974.godine iz R.Srbije. Protiv imenovanih su preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodilo se 6 saobraćajnih nezgoda u kojima su dvije osobe teže povrijeđene.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 103 prekršajna naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 13 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja su isključena 3 vozača i 1 vozilo.

 

POŽARI

 

Dana 01.06.2017.godine, oko 13 sati, prijavljeno je Policijskoj stanici Travnik, da je u mjestu Šešići, općina Travnik došlo do samozapaljenja autobusa marke „Setra“, registarskih oznaka E71-K-814, vlasništvo firme Ragbet iz Turbeta.

 

Na lice mjesta je upućena patrola policijske ispostave Turbe koja je vršila osiguranje, kao i pripadnici vatrogasnog društva Travnik koji su lokalizirali požar. Uviđaj je izvršen od strane inspektora i krim tehničara OKP PU Travnik.

 

 URED KOMESARA