INFORMACIJA ZA JAVNOST 23.05.2017.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona  prijavljena su 3 krivična djela, a radi se o 2 teške krađe i 1 razbojništvu.

 

Dana 22.05.2017.godine oko 04,35 sati u PS Kiseljak prijavljeno je razbojništvo nad starijom ženskom osobom u njenoj kući u ulici Josipa Bana Jelačića u Kiseljaku. Odmah su na mjesto izvršenja ovog krivičnog djela upućeni policijski službenici, koji su oštećenu odvezli u Dom zdravlja u Kiseljaku, zbog povreda koje su joj nanijele dvije nepoznate osobe tražeći od nje da im da novac i zlatni nakit. Liječničkim pregledom ustanovljeno je da se  radi o lakšim povredama, a nepoznate osobe su izvršile su i premetačinu stvari u kući tražeći novac i druge vrijednosti. U razgovoru sa oštećenom nije ustanovljeno da je nešto ukradeno, a trenutno su u toku istražne radnje koje preduzimaju službenici kriminalističke policije PU Kiseljak s ciljem otkrivanja izvršioca. U dosadašnjem toku istrage provedena je kriminalistička obrada nad 4 osobe, ali se iste nisu mogle dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelo, te se nastavlja sa istražnim radnjama.  

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodile su  se 4 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 164 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirana su ukupno 133 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja je isključen 1 vozač.

 

 

       URED KOMESARA