INFORMACIJA ZA JAVNOST 18.05.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona  prijavljeno je 1 krivično djelo, a radi se o nedozvoljenoj proizvodnji i stavljanja u promet opojnih droga.

 

Službenici  Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK/KSB Travnik su dana 17.05.2017.godine oko 12,30 sati u ulici  Ruđera Boškovića u Novom Travniku, radeći na sprječavanju krivičnih djela vezanih za zloupotrebu opojnih droga, uočili vozilo Audi, crne boje, registarskih oznaka A34-K-338, kojim je upravljala osoba F.G. rođen 1971. godine iz Travnika.

 Iz vozila je ubrzo izišao mlađi muškarac, kojeg su službenici policije presresli, a isti je tom prilikom od sebe odbacio dva zamotuljka, za koja se sumnjalo da je u pitanju opojna droga. Utvrđeno je da se radi o osobi inicijala F.A. rođen 1988.godine iz Novog Travnika, koji je priznao da je odbacio dva paketića sa kokainom, koja je prethodno kupio za iznos od 100 EUR-a  od osobe F.G.

 Pronađeni su odbačeni paketiči, a na magistralnom putu M-5 u mjestu Donje Putičevo, općina Travnik zaustavljeno je i vozilo Audi, u kojem je izvršena kupoprodaja opojne droge kokain. Izvršen je pretres vozila, te je pronađena novčanica od 100 EUR-a. U nastavku ove akcije, biće izvršeni i pretresi stanova osumnjičenih osoba, te će se provesti i druge istražne radnje,  a o svemu je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac.

 

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Službenici Policijske stanice Busovača naknadno su rasvjetlili krivično djelo krađe.  Dana 11.05.2017. godine, putem telefona u PS Busovača obratio se Z.B. iz Kiseljaka, te prijavio da je u vremenskom periodu od 24.04. do 05.05., od strane NN osobe iz sobe prenoćišta  „ Zigi „ u mjestu Kaonik, općina Busovača, ukraden LCD TV prijemnik, vrijednosti oko 500,00 KM.  Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je izvršilac navedenog krivičnog djela M.M. rođen 1991. godine iz Travnika. Kantonalnom tužilaštvu Travnik, protiv izvršioca krivičnog djela, biće podnesen izvještaj.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodilo  se 6 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe lakše povrijeđene.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 200 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 68 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja je isključeno  5 vozača i 6 vozila.

 

 

       URED KOMESARA