INFORMACIJA ZA JAVNOST 10.05.2017.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona  prijavljena su 2 krivična djela, a radi se o 2 teške krađe.

 

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Službenici Policijske stanice Kiseljak naknadno su rasvjetlili više krivičnih djela. Dana 05.05.2017.godine, postupajući po prijavi da je u porodičnoj kući, koja se nalazi u mjestu Mrakovići, općina Kiseljak u toku provala, patrole PS Kiseljak su na lokalnom makadamskom putu zaustavile automobil marke Ford Fiesta kojim je upravljao A.V. rođen 1988.godine iz Zavidovića, te istog lišili slobode, zbog sumnje da je počinio krivično djelo teške krađe.

 

U toku kriminalističke obrade došlo se do saznanja da je osumnjičeni , u  periodu od marta do maja ove godine , na području općine Kiseljak izvršio više krivičnih djela teške krađe, na način da je iz  porodičnih kuća, ukrao zlatni nakit i novac. Izvršenje navedenih krivičnih djela osumnjičeni je u potpunosti priznao.

 

Protiv istog, nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Travnik,  biće podnesen izvještaj.

 

Pravovremena prijava građana i brza reakcija policije, i ovoga puta, je rezultira uspješno obavljenom akcijom i otkrivanjem višetrukog izvršioca krivičnih djela, koji je spriječen u daljem izvršavanju istih.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentiran je 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodile su se 2 saobraćajne nezgode u kojima su 2 osobe lakše povrijeđene.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 118 prekršajnih naloga, a mobilnim radarima evidentirano je ukupno 66 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz saobraćaja su isključena 4 vozača i 2 motorna vozila.

 

 

 

       URED KOMESARA