INFORMACIJA ZA JAVNOST 08.05.2017.GODINE

 

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona  prijavljeno je 8 krivičnih djela, a radi se o 3 krađe, 3 teške krađe, 1 krivotvorenje novca i 1 krivično djelo teške tjelesne povrede.

 

Dana 05.05.2017.godine oko 20,00 sati građani su u PS Kiseljak anonimno prijavili da je u mjestu Markovići, općina Kiseljak u toku provalna krađa u porodičnu kuću. Postupajući po ovoj pravovremenoj prijavi, policijski službenici su na lokalnom makadamskom putu prema mjestu Markovići presreli vozilo „Ford-Fiesta“, registarskih oznaka E19-T-874, u kojem su se nalazili vozač A.V., rođen 1988.godine iz Zavidovića i suvozač N.E. rođen 1992.godine iz Hadžića. Zbog sumnje da su izvršioci krivičnog djela teške krađe, osobe su lišene slobode, te je protiv njih provedena kriminalistička obrada. Također je ustanovljeno i da je A.V. višestruki povratnik u vršenju saobraćajnih prekršaja, te da ima iznos od 3340 KM neplaćenih novčanih kazni, te mu je oduzeto vozilo, kao sredstvo izvršenja prekršaja.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je  9 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodilo se 29 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 3 osobe lakše povrijeđene.

 

Tokom vikenda je po različitim osnovama, a najčešće zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, iz saobraćaja su isključena 32 vozača. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u iznosu preko 1,5 promila, slobode je lišeno i zadržano u policijskim stanicama do otrežnjenja ukupno 6 osoba, od kojih 3 u Bugojnu, 2 u Travniku i 1 u Kiseljaku.

 

Iz saobraćaja su isključena i 4 vozila, a zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 384 prekršajnih naloga, dok je mobilnim radarom evidentirano ukupno 56 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

 

       URED KOMESARA